CD review - Luminous Dash

We received our first CD review! It appeared on Luminous Dash and we're really happy with it! You can read it here or here:

 

GUDINÖV – Atelophobia (3300 rpm Records)

Soms zegt een hoes veel, en laat dat nu het geval zijn bij het debuut van het Belgische Gudinöv. Tientallen grijze muizen die in de weer zijn met hun smartphone en in het midden de kleurrijke aanwezigheid van een muzikant die opvalt door zijn typische Django Reinhardt-pose. Anders zijn, ook al weet je dat dit niet meteen in je voordeel speelt.

Gudinöv uit Tienen, en zijn naam te danken heeft aan de verzetsleider die tegen het Tsaar Aleksej-regime vocht dat eeuwen geleden muziek en dans verbood, heeft lak aan alle nieuwe trends. Muziek moet uit je hart komen, en niet uit trendzetterij en dus opteren deze ervaren rotten voor een geluid dat zijn oorsprong vindt in 70’s-rock. Invloeden van bands als Free of Cream zijn dan ook nooit ver weg.

Grappig is ook trouwens de titel. Atelofobie is immers de angst dat je niet goed genoeg bent, maar eens je het hoesje opent antwoorden de mannen die een verleden hebben met YEARN’d : “we are good enough”. Point taken!

Dit debuut dat de opvolger in van de in 201 verschenen ep Into The Light staat vol rechttoe-rechtaan rocksongs met klassieke invloeden als bluesrock en zelfs een streepje traditionele hard rock. Te nemen of te laten, dit is wat ze kunnen en zelfs naar eigen zeggen zijn ze daar goed in.

DIDIER BECU

займы онлайн на карту